Osmanlıdan Günümüze Yaşlı Hakları Toplantısı Yapıldı
.
AK Parti İstanbul İl Sosyal İşler Birim Başkanlığımız, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’ün katılımıyla “Osmanlı’dan Günümüze Yaşlı Hakları” temalı bir program düzenledi.
Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Necla Sümer’in organize ettiği programa, İl Başkanımız Aziz Babuşcu, İstanbul Milletvekilimiz Nusret Bayraktar, MKYK ve Kurucular Kurulu Üyemiz Serap Yaşar, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Temel Başalan, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Ayşenur Bilgi Solak, Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Ömer Seyfi Aktülün, İlçe Başkanlarımız, Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Rıdvan Durmaz ile STK Temsilcileri, teşkilat mensuplarımız ve İstanbul’un 39 ilçesinden gelen yaşlı vatandaşlarımız katıldı.
YAŞLILARIMIZIN TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE ETMEK HEPİMİZİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ OLMALI
Programda bir konuşma yapan İl Başkanımız Aziz Babuşcu, dünyaya gelirken aldığımız ilk nefesten bize verilen son nefese kadar bu dünyada birçok şeyi tecrübe ettiğimizi ve bu tecrübenin somut ürün ve katkılara dönüştüğü en önemli zaman diliminin de yaşlılık olarak tanımlandığını söyledi. Bu dönemin aynı zamanda hayatta tecrübe, bereket ve samimiyetin en yoğun yaşandığı dönem olduğuna dikkat çeken İl Başkanımız, “Yaşlılarımızın tecrübelerinden istifade etmek hepimizin birinci önceliği olmalı.”dedi.
Toplumların yaşlılar için yapabileceği birçok şeyin olduğunu vurgulayan İl Başkanımız Babuşcu, “Bence bunların en önemlisi, o tecrübeden yararlanma gayreti ve o tecrübeleri kendi tecrübesi haline getirme çabasıdır. Bu salonda bizden çok daha tecrübeli insanlar olduğunu biliyorum. Biz Sayın Başbakanımızın önderliğinde bir siyasi hareket olarak, bu tecrübelerden istifade etmeyi ve faydaya dönüştürmeyi ilke haline getirdik. Biz ‘Yaşlılar Koordinasyon Merkezi’ diye bir birim oluşturan ve o birim üzerinden ilçe ilçe yaşlılarımızla, toplumun tecrübesiyle iletişime geçmeye çalışan tek partiyiz. Sizlerle kurduğumuz bu temaslarla ortak akıl ve tecrübeyi kullanma şansı buluyoruz ve bundan da çok memnunuz.”diye konuştu.
EVLERİMİZDE BİR DEDENİN, ANANENİN BULUNMASINI BİR LÜTUF OLARAK GÖRÜYORUZ
Modern hayatın getirdiği şartların, yaşlıların ihtiyacı olan sevgi, ilgi ve şefkatin gösterilmesini zorlaştırdığına dikkat çeken Babuşcu, “Ne mutlu ki, köklü bir medeniyetin çocukları olarak biz bu değerlerimizi kaybetmedik. Evlerimizde bir dedenin, ananenin bulunmasını bir lütuf olarak görüyoruz. Yaşlılarımızın bu dönemlerini anlamlı ve yaşanan tecrübeye yakışır bir şekilde yaşaması için, siyasi bir hareket olarak yapmamız gereken yasal düzenleme ve her türlü hizmet için dikkatle çalışıyoruz. Sayın Başbakanın özellikle ‘Yaşlılar Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçirirken temel hareket noktası medeniyetimizden gelen duyarlılık ve hassasiyettir. Biz de bu duyarlılığı sürdürmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
İl Başkanımızın ardından konuşan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, “Osmanlı’dan Günümüze Yaşlı Hakları”nı anlatan bir konuşma yaparak; Osmanlı döneminde yaşlıların durumu, devlet ve sivil toplumun yaşlılar için yaptıkları çalışma ve yenilikleri o günlerden bugünlere karşılaştırmalı olarak anlattı.
Program, müzik eşliğinde yenilen yemeğin ardından sona erdi.